Emma Emma Kids

Babymatras

Ben je in blijde verwachting? Dan is de kans groot dat je op zoek bent naar goede tips en informatie over het nieuwe matras voor je baby. In het eerste jaar slaapt een baby wel 6000 uur, dus het is belangrijk dat een babymatras veilig en comfortabel is.

Er zijn een paar dingen waar je goed op moet letten bij de aanschaf van een babymatras. In de eerste plaats moet het materiaal vlak en stevig zijn, zodat de baby voldoende ondersteuning krijgt van het matras. Voor de veiligheid van het kindje is namelijk het belangrijk dat het hoofd niet wegzakt in het matras tijdens het slapen. Babymatrassen van polyether zijn misschien een goedkope keuze, maar bieden niet altijd de nodige stevigheid en veerkracht. Een babymatras van koudschuim biedt deze stevigheid bijvoorbeeld wel.

Babymatrassen moeten ook voldoende kunnen ventileren. Zoek daarom een ademend matras dat lichaamsvocht en warmte afvoert, zodat er geen enkele kans bestaat dat je baby oververhit. Dat wordt namelijk gezien als mogelijke oorzaak voor wiegendood. Een pocketvering matras is een wat minder goede keuze. Deze matrassen ventileren weliswaar goed, maar voeren de warmte en vocht van een baby onvoldoende af. De kans op bacteriegroei en schimmelvorming is daarom groter.

Bacteriën en schimmels kunnen schadelijk zijn voor een baby. Dat is de reden dat je altijd voor een nieuw matras moet kiezen. Houd het matras fris en hygiënisch door de hoes regelmatig te wassen. Kies daarom wel voor een matras met een afritsbare hoes dat op minimaal 60 graden in de wasmachine gewassen kan worden. Haal het matras ook regelmatig uit de wieg of het ledikant van de baby om het te laten luchten.

Tenslotte is het ook altijd raadzaam te letten op de keurmerken wanneer je een babymatras koopt. Een goed keurmerk is het OEKO-TEX Standard 100. Matrassen die in de eerste klasse getest zijn, bevatten geen schadelijke stoffen en dus ook voor baby's geschikt.

Terug naar de begrippenlijst 
Hoe meld ik mij af?

Je kan je afmelden door op de betreffende link in de nieuwsbrief te klikken. Afmelden is ook mogelijk om in het klantenaccount onder het menu 'Nieuwsbrief abbonnementen'. Je kan tenslotte ook contact opnemen met de klantenservice.

Er zijn geen kosten verbonden aan het aan- of afmelden.