Emma Emma Kids

Bonell veren

Bonell veren lijken op springveren en worden als vulling van bedden en matrassen gebruikt. Ze zijn meestal van staaldraad gemaakt en conisch van vorm. De zandloper-achtige vorm zorgt ervoor dat de weerstand progressief is. Dat betekent dat bij een hogere belasting de veren meer weerstand geven. De veren zijn groter en sterker dan pocketveren en voelen wat stugger aan. In matrassen wordt een bonellvering daarom meestal gecombineerd met een toplaag van bijvoorbeeld traagschuim, latex of koudschuim. De bonell vering in een matras wordt ook wel binnenvering genoemd.

De bonell vering is al in de 18 eeuw ontwikkeld. Toen werden dit type veren vooral gebruikt in meubilair en paardenkoetsen om het comfort te verhogen. Nu vind je bonell veren meestal in boxsprings, waar ze als verende kern in de boxen worden geplaatst. De goede vedering zorgt voor het bekende 'hotelgevoel'! Omdat de veren relatief stug zijn, worden ze in matrassen nog maar relatief weinig gebruikt en hebben ze grotendeels plaats gemaakt voor soepelere pocketvering.

Een bedbodem met bonell veren heeft verschillende voordelen. Omdat de kern uit veren bestaat, ademt het bed goed. Als je last hebt van nachtelijk zweten, is een andere bedbodem misschien een goede oplossing. Daarnaast is een bedbodem met bonellvering overal flexibel en niet alleen in het midden, zoals bij een lattenbodem. Daarom wordt het lichaam overal optimaal ondersteund.

Terug naar de begrippenlijst 
Hoe meld ik mij af?

Je kan je afmelden door op de betreffende link in de nieuwsbrief te klikken. Afmelden is ook mogelijk om in het klantenaccount onder het menu 'Nieuwsbrief abbonnementen'. Je kan tenslotte ook contact opnemen met de klantenservice.

Er zijn geen kosten verbonden aan het aan- of afmelden.