Emma Emma Kids

Latex

Latex is een natuurproduct dat wordt gewonnen uit de rubberboom. Het is een soepel materiaal dat als matraskern of als afdeklaag van een ander soort matras gebruikt wordt. Natuurlatex is meestal vermengd met synthetische latex. Als er 40% natuurlatex in het matras is verwerkt, mag het materiaal natuurlatex genoemd worden. Natuurlatex is poreuzer en veerkrachtiger dan synthetische latex.

Latex heeft een aantal positieve eigenschappen. Het materiaal is soepel en elastisch, zodat het comfortabel ligt en je het matras goed in combinatie met een verstelbare bodem kan gebruiken. Latex heeft daarnaast een hoog soortelijk gewicht . Die dichtheid geeft het latex een goede veerkracht en een lange levensduur. Bacteriën, huisstofmijten en schimmels voelen zich niet zo prettig in het latex matras. Mensen met allergieën kunnen daarom baat hebben bij dit matras.

Zoals elk materiaal heeft ook latex de nodige nadelen. Matrassen of afdeklagen gemaakt van latex worden vaak als relatief warm ervaren. Heb je last van nachtelijk zweten? Dan is dit matras minder geschikt. Latexmatrassen die voor een groot deel uit natuurlatex bestaan zijn bovendien duur. De prijs is hoog omdat het een natuurproduct is.

Terug naar de begrippenlijst 
Hoe meld ik mij af?

Je kan je afmelden door op de betreffende link in de nieuwsbrief te klikken. Afmelden is ook mogelijk om in het klantenaccount onder het menu 'Nieuwsbrief abbonnementen'. Je kan tenslotte ook contact opnemen met de klantenservice.

Er zijn geen kosten verbonden aan het aan- of afmelden.